Met het GameLab hebben we een VR workshop gedaan verzorgd door Dennie Bastiaan, CEO van Tellick. We kregen toegang tot Tellick’s platform Scenebrook, waarin immersive VR ervaringen kunnen worden gemaakt, zonder te hoeven coderen.
Na een korte introductie begonnen we met bouwen. Hoewel de tool erg veel mogelijkheden heeft, is het eenvoudig om ermee aan de slag te gaan. In groepjes van twee studenten werd er gewerkt om kleine escaperooms te maken. Scenebrook biedt heel veel vrijheid en flexibiliteit. Zo kunnen voorwerpen om te gebruiken in een scene vrij worden gedownload van publieke bronnen. De studenten hadden binnen een kwartier al een idee wat ze wilden gaan maken en een werkbare scene gemaakt in Scenebrook.
Vervolgens was het het zaak de gemaakte experiences te testen met een VR-bril op. Tellick had een aantal Quest3 brillen beschikbaar. De magie van virtual reality maakt van het ontwikkelde platte beeld een immersive ervaring. De games stonden na een uurtje proberen nog erg in de kinderschoenen, maar waren al wel speelbaar en allemaal heel verschillend.
Er ontstond een interessante discussie over de mogelijkheden van VR zijn en welke Scenebrook daarvan ondersteunt. De tool is al jaren in ontwikkelingen en is zo vormgegeven dat de vragen van klanten eenvoudig kunnen worden omgezet in de VR-ervaringen die relevant voor hen zijn. Daarbij is rekening gehouden met eenvoud, en ook met hoe interactie uitpakt in de virtuele wereld en of er sprake kan zijn van motion sickness.
Wat Tellick heeft ontwikkeld is een bijzonder effectief platform voor wie met Virtual Reality een experience wil neerzetten. Dat de studenten zonder voorkennis van de tool al zo snel iets konden maken, geeft aan hoe krachtig Scenebrook is.
Tellick is lid van de Dutch Innovation Community en gevestigd in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.